|
|||||||
aaaaDwudziesty pierwszy wiek - wiek singli.aaaa
sztuka dekorowania potraw. swiat ksiazki Szkoła gotowania oraz 365 potraw Witam, oferuję dwie książki dotyczące sztuki gotowania. Zarówno jedna jak i druga to cenne informacje dotyczące gotowania potraw z kuchni całego świata. Pierwsza książka tj. "Mała szkoła gotowania" to porady nie tylko dotyczące samych potraw ale również np. jak obierać, przechowywać czy kroić różnego rodzaju produkty. Wiele ilustracji ułatwiających pracę w kuchni. Druga książka "365 potraw" to opis przyrządzenia dań na każdy dzień roku. Codziennie inna potrawa oraz analiza wartości odżywczych poszczególnych potraw.Autor: G.Reiger. Wydawnictwo obu książek: Świat książki Link: olx.pl/oferta/CID751-IDeKbrW.html KUCHNIA PACHNĄCA PRZYPRAWAMI Hanna Szymanderska Promocja książki Wydawnictwo: Świat Książki Autor - SZYMANDERSKA Hanna ISBN - 837 - pokaż numer telefonu - -X Liczba stron - 239 Oprawa - twarda Format - 18,5 x 28,5 cm waga: 1,25kg B Rok wydania - 2003 Język - polski Stan: UŻYWANY 9,5/10 Książka jest w bardzo dobrym stanie, praktycznie brak śladów używania. Opis: Książka wprowadza czytelnika w fascynujący świat smaków i aromatów. Zawiera sprawdzone przepisy na dania z mięsa, ryb, drobiu i warzyw. Zawiera także dokładny indeks potraw, który pozwoli na błyskawiczne wyszukanie interesujących dań, jak również dokładny opis najczęściej używanych w Polsce przypraw i ziół. Dzięki Kuchni pachnącej przyprawami, czytelnik pozna historię i właściwości kulinarne ziół, nauczy się dobierać smak przypraw do różnych potraw i samodzielnie przygotowywać niepowtarzalne kompozycje. Dowiesz się jak urozmaicić codzienne posiłki za pomocą przypraw i własnej inwencji oraz jak przygotować wyśmienite dania na szczególne okazje. (z okładki i treści książki) Link: olx.pl/oferta/CID751-IDdE1gL.html 365 potraw - szybko, smacznie, zdrowo Tytuł: 365 potraw - szybko, smacznie, zdrowo Autor: Gertrud Reiger Wydawnictwo: Świat Książki , 1998 ISBN: 837 - pokaż numer telefonu - -5 Liczba stron: 240 Wymiary: 155 x 230 mm Okładka: twarda, lakierowana Kategorie: kulinaria 365 x w roku ugotuj coś, co... - jest nie tylko zdrowe, ale też wspaniale smakuje, ponieważ racjonalne, zdrowe odżywianie nie wymaga rezygnacji ze smacznej kuchni; - w pełni odpowiada wymogom stawianym przez dietetykę, gdyż potrawy tu proponowane są ubogie w tłuszcz, bogate w błonnik, zawierają witaminy i składniki mineralne. - przyrządza się łatwo i szybko, a zjada spokojnie i z przyjemnością; - uda się nawet początkującym mistrzom patelni, ponieważ przepisy są krótkie, zwięzłe i proste. Polecam Link: olx.pl/oferta/CID751-IDg3xsd.html 365 potraw. G. Reiger Tytuł : 365 potraw. Szybko, smacznie, zdrowo. Autor ; Gertrud Reiger Tłumaczenia Aldona Zaniewska Wydawnictwo Świat książki Wymiary 150 x 230 mm Ilość stron 239 365 razy w roku ugotuj coś, co... -jest nie tylko zdrowe, ale też wspaniale smakuje, ponieważ racjonalne, zdrowe odżywianie nie wymaga rezygnacji ze smacznej kuchni; -w pełni odpowiada wymogom stawianym przez dietetykę, gdyż potrawy bogate w błonnik, zawierają witaminy i składniki mineralne; przyrządza się łatwo i szybko, a zjada spokojnie i z przyjemnością; -uda się nawet początkującym mistrzom patelni; -zachwyci gości przy szczególnych okazjach, gdyż niekonwencjonalne zestawy dań zadowolą nawet wybredne gusty. cena 12 zł + koszt wysyłki (list polecony ekonomiczny 7,5 zł) Link: olx.pl/oferta/CID751-IDdgtV1.html Sztuka dekorowania potraw; Sztuka nakrywania do stołu - poradniki Sprzedam nowe, bogato ilustrowane, ekskluzywne poradniki: Ch. Schmedes, Sztuka dekorowania potraw, Warszawa 1999, Swiat Książki, s.120, cena: 20,00 (+ koszt przesyłki); B. Rabe, Sztuka nakrywania do stołu, Warszawa 1999, Swiat Książki, s.120, cena: 20,00 (+ koszt przesyłki). Cena za oba poradniki: 35,00 (+ koszt przesyłki). Link: olx.pl/oferta/CID751-ID4K5th.html Książki-różne- lista, bardzo tanio Mam do sprzedania kilkadziesiąt różnych książek z domowej biblioteczki, również pięknych wydań albumowych w języku angielskim. Zainteresowanych proszę o kontakt, to wyślę pełną listę książek z cenami. Wszystkie ceny do negocjacji 97. Atlas samochodowy Europa. Stan bardzo dobry. Oprawa twarda. 5 zł 98. Dzieje uzdrowiska Inowrocław. Jan Hasik, Eugeniusz Gawlak. Wydanie na papierze kredowym. Stan idealny, na pierwszej stronie mój podpis. 3 zł 99. Zamek Kopernikowski w Olsztynie. Pod red. Zofii Januszkiewicz. Wydawnictwo Artystyczno-Graficzne RSW „Prasa-Książka-Ruch” 1973. Broszura 34 strony, stan dobry. 3 zł 100. Rezydencja Lidzbarska. Redaktor prowadzący: Krystyna Szmeja. Wydawnictwo Artystyczno-Graficzne RSW „Prasa-Książka-Ruch, 1973. Broszura 48 stron, stan dobry. 3 zł 101. Cudze chwalicie…wybrane elementy geografii turystycznej Polski. Materiał szkoleniowy dla pilotów wycieczek zagranicznych i przewodników turystycznych. Andrzej Gordon, Andrzej Świątecki, Waldemar Wandowicz. Stan dobry, w jednym miejscu trochę odklejona. 3 zł 102. Poradnik pilota wycieczek zagranicznych. Alicja Lipska, Andrzej Świątecki, Waldemar Wandowicz. Stan dobry, ślady normalnego używania. 3 zł 103. Bieszczady i pogórze. Panorama turystyczna. Stanisław Kłos. Stan dobry, okładka nosi ślady użycia, powycierana. 2 zł Po niemiecku: 104. "Die Hexe Kathrin", Hans Kernmayer. Deutscher Verlag, Berlin 1941. Zdarta warstwa wierzchnia z grzbietu, poszarzała, stan średni, oprawa twarda. Powieść w języku niemieckim. 10 zł 105. Helium, W. P. Guldenstein, Ullstein A.G., Berlin, 1937. Powieść kryminalna w języku niemieckim. Książka szyta, okładka z przodu i z tyłu odklejona, grzbiet obtarty. 10 zł 106. Kombinowana kuchenka mikrofalowa. Evelyn Liepold. format A4, twarda oprawa, 139 stron, papier kredowy/półkredowy? Duże, kolorowe zdjęcia. Różnorodne przepisy, począwszy od zup aż po desery. Nowa. 8 zł 107. 365 potraw. Szybko smacznie zdrowo. Gertrud Reiger. Świat Książki. Nie była używana. 5 zł 108. 3 książki Kuchnie Świata: 1. Kuchnia śródziemnomorska, 2. Kuchnia francuska, 3. Kuchnia chińska. Każda po 112 stron, na końcu posiadają indeks potraw. 109. Ziemniaki na 61 sposobów. 64 strony. Łącznie za 4 książki- 10 zł 1. Świat Młodych od 1 (z dnia 7.02.1949r) do 46 numeru (z dnia 19.12.1949). Wszystkie wydania zszyte, ułożone chronologicznie. 2. Same pierwsze strony Nowego Kurjera Warszawskiego od 26.06.1940 do 22.06.1944. Stan różny, niektóre fragmenty pokruszone. Link: olx.pl/oferta/CID751-ID6R0h7.html Książki komplet 3 sztuki DR. OETKER -GRILL -DRÓB – RYBY - Świat Ksi Oferuję komplet 3 książek: Grill Ryby Drób Autor: Dr. August Oetker. Świetne przepisy, wewnątrz kolorowe zdjęcia potraw. Wydawnictwo: Świat Książki. Stan wszystkich książek - bardzo dobry. Koszt wysyłki poleconej 11 zł. Polecam. Link: olx.pl/oferta/CID751-IDdE1GN.html Książki Kubuś Puchatek 8 książek - Poznaję świat z Puchatkiem + Gratis Sprzedam książki o Kubusiu Puchatku. Cena za 4 zestawy. Każdy zestaw składa się z dwóch książek: pierwsza w twardej oprawie to historia bohaterów oraz druga książka w cienkiej oprawie związana tematycznie z pierwszą książką ale mająca charakter dydaktyczny. Cena 1 zestawu 15 zł. Książeczki w stanie bardzo dobrym. 1. Kawiarenka Kangurzycy + Zupa, drugie danie, deser... - treść dydaktyczna: wyposażenie kuchni, zasady przygotowywania posiłku, przyrządzanie potraw, zdrowe jedzenie, danie z rożnych stron świata. 2. Świąteczne życzenia + 4 pory roku - treść dydaktyczna: wiosenne kwiaty, letnie upały, owoce jesienią, zimowy sen roślin i zwierząt, rośliny i owoce w różnych porach roku. 3. Leśna opera + niech gra muzyka - treść dydaktyczna: dźwięki przyrody, rodzaje muzyki, instrumenty muzyczne, solo lub w zespole, muzyka w naturze. 4. Marchewka dla wszystkich + Ogródkowe Czary-Mary - treść dydaktyczna: praca ogrodnika, cuda z ogrodu,szkodniki, narzędzia, warzywa na 4 pory roku,bulwy, warzywa liściaste, strączkowe, kwiatowe Jako gratis dokładam puzzle z Kubusiem Puchatkiem 120 elementów, nowe nie używane, ale tylko w przypadku zakupu wszystkich książek, czyli tych 4 zestawów. Odbiór osobisty lub wysyłka pocztą za 10 zł. Link: olx.pl/oferta/CID751-IDerUw1.html Książka kucharska - Makłowicz - Świat od przystawki do deseru + gratis Witam, Sprzedam książkę Roberta Makłowicza „Świat od przystawki do deseru”. Książka w stanie idealnym, bardzo ładnie wydana, kolorowa, na papierze kredowym. Kategoria książki: kulinaria / przepisy kulinarne/ gotowanie O książce: „Smak łowi Makłowicz. Świat od przystawki do deseru" to druga książka z autorskimi przepisami znanego krytyka kulinarnego i podróżnika Roberta Makłowicza. Bogato ilustrowana książka podzielona jest na cztery główne rozdziały: przystawki, zupy, dania główne i desery. Oprócz przepisów znajdziemy tam również porady: jak filetować ryby, jak podzielić kurczaka, jak zrobić włoski makaron czy kruche ciasto. Książka nawiązuje do licznych podróży Roberta Makłowicza, który zachęca aby podczas codziennego gotowania korzystać z potraw i smaków całego świata. To może pomóc nam docenić prawdziwie polskie smaki. Jak sam mówi „Gotujmy po tajsku, francusku, włosku, chińsku, węgiersku i jak tylko chcemy, bowiem jedynie tak czyniąc, prawdziwie docenić możemy zrazy z kaszą, kaczkę z jabłkami czy szczawiową z jajkiem, gdy akurat na nie przyjdzie w garnku pora". Podróżując po najdalszych zakątkach naszego globu krytyk nieustannie „łowi" potrawy, by móc dzielić się swoją wiedzą z czytelnikami, ponieważ każdy zakątek ziemi ma do zaoferowania niezwykłe i często niespotykane smaki. W GRATISIE „Ciasta domowe” Marty Szydłowskiej Szczegółowy opis gratisowej książki znajduje się w odrębnych ogłoszeniu. Odbiór osobisty Krzyki (centrum) lub wysyłka. Zapraszam do obejrzenia pozostałych ogłoszeń - link "Ogłoszenia użytkownika" po prawej stronie. W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt telefoniczny, e-mailowy. Link: olx.pl/oferta/CID751-IDgSk2b.html Książki kucharskie i kwiaty - Tanio! Witam! Zwłaszcza Panie, które lubią gotować, mam parę książek, które chcę sprzedać. Twarda oprawa, książki zadbane.Proszę , dzwonić, opisze książkę przez telefon, ponieważ , parę można dać w prezencie. Oto lista: 1. Maciej E. Halbański - Leksykon Sztuki Kulinarnej 1987rok ( opis co to jest: brzana , bukiet,brytfanna lub do czego służy, itd.) 2. Krystyna Bonenberg - Rośliny użyteczne człowiekowi. 1988rok ( opis: co to jest mięta, mniszek lek.itd- opis ziół). 3. M. Schubert, R. Herwig - Mieszkamy wśród kwiatów ( kwiaty do mieszkań) 1991rok. 4.Małgorzata Caprari - Najlepsze pizze, tarty i paje. - przepisy. 5. Robert Makłowicz - ck kuchnia 2002 rok - przepisy i opowieści. 6. Kuchnia Polska 1990rok - stara tradycyjna. 7.K. Jacobi - Kwiaty w naszym domu. 1992 rok. 8.B. Adamczewska - Kuchnia Polska na nowo odkryta 2005rok 9. Erich von Daniken - Antyczni kosmonauci 1993rok 10. U. Viragh, A.Patyi - Sekrety kucni mikrofalowej. 1991rok 11. Pascal Brodnicki - Po prostu gotuj. 2005rok. 12.Specjalności kuchni światowej 400 przpisów i foto. 1995rok. 13. Bożena Dykiel - Moje sekrety kulinarne. 14.M. Łebkowski - Kuchnia wegetarińska 1994rok. 15.Twój Styl - 1000 potraw na polskim stole. 16.Ewa Aszkiewicz - Kuchnia Polska 1001 przepisów. 17. Encyklopedia Guinnessa - Żyjący Świat PWN 1995. 18.LAROUSSE - Mała Encyklopedia Kulinarna.2002 rok.1800 przepisów 19. J.Conrad - Korsarz( nowa oprawa twarda Matematyka 50zł +przesyłka waga 4,400kg. Cały komplet:Matematyka dla klas I,II,IV - szkoły średniej+ Przewodnik po matematyce i zbiór zadań klasy IV-VIII cz1 arytmetyka i algebra, cz.2 Geometria, cz.3 - Idę do szkoły średniej. Biorę udział w konkursach. Dla klas VII - VIII cz4 - Zbiór zadań, zdaję egzaminy do szkoły średniej. Wyd. SENS Przesyłka:polecam Poczta polska, paczka idzie 1 lub do 2 dni robocze do klienta, Impost zwykły polecony za 3,50zł to 4dni u klienta. Wysyłałam na Pomorze w środę 16.03.2016r. i jeszcze nie doszedł. Paczka 24,poczta polska - do 0,5kg to - 12,50zł. Warto pomyśleć o 2 książkach na jedna opłatę. Warzę wysyłane książki. i podaje cenę przesyłki. Jeżeli mieszkasz blisko to zapraszam do siebie. Zapraszam na inne aukcje. Przy większym zakupie rabaty. Link: olx.pl/oferta/CID751-IDeBReL.html Podręczniki Szkolne Mam książki do sprzedaży. 9 sztuk do szkoły zawodowej. 1. Sporządzanie napojów i potraw. TOWAROZNAWSTWO I PRZECHOWYWANIE ŻYWNOŚCI. wydawnictwo WSiP. 2.Język polski zasadnicza szkoła zawodowa Zrozumieć świat 3. 3. Podręcznik SUCCESS do Języka angielskiego. 4. Ćwiczenie SUCCESS do Języka angielskiego. 5.Prowadzenie działalności gospodarczej 6.Wiedza o społeczeństwie - podręcznik. 7.Zasady żywienia - podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zawodowej szkole zawodowej. 8.Historia wiek XX podręcznik Szkoły ponadgimnazjalne. Zakres podstawowy. 9.Matematyka część 2 Podręcznik dla Zasadnicza szkoła zawodowa. Ćwiczenie jest w cenie 5 zł- nie ma zdjęcia tego ćwiczenia w galerii. Link: olx.pl/oferta/CID751-IDgj9bB.html Pory roku na talerzu nowa Nowa ksiązka kucharska Pory roku na talerzu autorstwa Krystyny Gierszewskiej. Najlepszą alternatywą dla współczesnej, wysoko przetworzonej - a co za tym idzie - niezdrowej, sklepowej żywności, są proste, sprawdzone potrawy domowej kuchni. Tym bardziej kuchni tradycyjnej, której dania komponowane są w oparciu o dawne, przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury wykorzystujące surowce pozyskiwane głównie z własnej hodowli, z przydomowych ogrodów i sadów oraz od rodzimych producentów. Niewątpliwą zaletą książki Krystyny Gierszewskiej "Pory roku na talerzu" jest ukazanie zależności pomiędzy religią, przyrodą i tradycją, przede wszystkim zależności kulinarnych. Cała ta uczta dla podniebienia - bo tak najkrócej scharakteryzować można kolejną publikację Autorki ("Tradycyjne smaki Kociewia" 2007, "Dawne smaki Kociewia" 2010) - wyprawiona została na biesiadnym stole zastawianym dla uczczenia świąt kościelnych i ludowych, ale także rodzinnych uroczystości czy towarzyskich spotkań. Interesującym uzupełnieniem tego niecodziennego kulinarnego elementarza są osobiste wspomnienia oraz wzmianki na temat historii i genezy niektórych potraw. Link: olx.pl/oferta/CID751-IDaVIZD.html "Kuchnia bez granic" Małgorzata Caprari "Kuchnia bez granic" Świat staje się globalną wioską. Coraz łatwiej nam przekraczać granice i wędrować po świecie, nawet w najdalsze jego zakątki. Prowadzi to nie tylko do mieszania i łączenia kultur, poznawania obcych tradycji i zwyczajów, ale też do zainteresowania smakami innych narodów. Różne kuchnie wykorzystują te same produkty w odmienny sposób, łączą przyprawy, mieszają warzywa z owocami, jedzą na gorąco to, co my dotychczas na zimno lub odwrotnie. Niektóre z potraw trwale wpisały się już do polskiej kuchni, jak hot dog, gofry, spaghetti, kurczak w pięciu smakach, kebab... Czy pamiętamy jeszcze skąd pochodzą? Teraz 1000 nowych przepisów z różnych stron świata. Książka nie zawiera zdjęć. Ilość stron - 447 Wymiary książki - 21 cm x 15,5 cm Cena książki - 24,90 zł Link: olx.pl/oferta/CID751-ID7wxCW.html Klasztorne Specjały - Kulinarna - Nowa Klasztorne Specjały - Kulinarna - Tradycyjne potrawy Ojca Kazimierza O.Kazimierz Józef Klimak O.Cost Oprawa twarda, bogato ilustrowana, doskonałe opisy przygotowywania potraw Możliwy odbiór własny lub wysyłka Opis z okładki; Módl się i pracuj - tej regule podporządkowanie jest już od ośmiu stuleci życie w klasztorze Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym. Jego przeor - Ojciec Kazimierz Kmak, dzieli się z Państwem niezwykłymi skarbami, które kryją się w klasztornej kuchni. Prezentuje przepisy na wyśmienite dania oparte na naturalnych składnikach, które czerpie z pól, ogrodów warzywnych i przyklasztornych sadów. Potrawy Ojca Kazimierza są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale i zdrowie. Podział książki na pory roku doskonale oddaje filozofię klasztornego życia zgodnego z rytmem przyrody. Receptury ubarwione zostały opisami najważniejszych świat, licznymi ciekawostkami, przysłowiami, a także praktycznymi radami Ojca Kazimierza. Dzięki nim dowiedzą się Państwo m.in. co należy dodać do ciasta, aby naleśniki były chrupiące, jak przyrządzić kapustę, by była bardziej wyrazista, oraz jak przygotować jabłka z raju pod beretem w wersji wyskokowej. Zapraszamy na niezwykłą ucztę dla ducha i podniebienia. Będziecie Państwo mieli okazję skosztować postnej kwaśnicy, która zachwyca, frykasów z białej kiełbasy, piwnej polewki, gęsi świętego Marcina, adwentowych pierniczków i wielu innych klasztornych specjałów, polecanych przez Ojca Kazimierza z beskidzkiego klasztoru. Link: olx.pl/oferta/CID751-IDetPeT.html Książka tradycyjne potrawy świąteczne Wigilia i Boże Narodzenie Tradycyjne potrawy świąteczne Wigilia i Boże Narodzenie Witam, do sprzedania mam nową bardzo bogato ilustrowaną książkę „Tradycyjne potrawy świąteczne Wigilia i Boże Narodzenie” Wydawca: Klub Dla Ciebie oprawa: twarda stan: nowa liczba stron: 80 format: 21x28 cm ilustracje: kolorowe 100 smaków rodzinnych świąt! Pomysły na dania zapamiętane przez autorkę z dzieciństwa: najlepsze na świecie pierogi i bezy babci, faszerowana ryba – specjalność mamy, kołduny według przepisu taty i kapusta wigilijna przygotowana tak, jak robiła to ciocia. Książka napisana dla wszystkich, którzy chcą kontynuować dobre tradycje polskiej kuchni i gotować w rodzinnym gronie. Wśród dań wigilijnych królują: karp w pieczarkach, barszczyk z uszkami i kompot z suszu. W Boże Narodzenie możemy się zajadać nadziewanym indykiem i klasycznymi pierniczkami. Po świętach nie odkładajmy książki na półkę aż do następnego roku: przyda się zawsze wtedy, gdy zechcemy przyrządzić bigos, pasztet, chrzan, domowy majonez... Do gotowania i pieczenia zachęcają piękne zdjęcia potraw, a także dobre, sprawdzone rady autorki. Polecam i zapraszam do zakupu. Link: olx.pl/oferta/CID751-IDcWbY5.html |
|||||||
Dwudziesty pierwszy wiek - wiek singli.
|