|
|||||||
aaaaDwudziesty pierwszy wiek - wiek singli.aaaa
fitline proshape aminokwasy promocja! okazja! SCITEC OAT 'N' WHEY 1380g Białko WPC Pyszne DANIE! PROMOCJA! Gdańsk WYJĄTKOWA OKAZJA! na: SCITEC Oat 'N' Whey 1380g SMAKI: - CZEKOLADOWY (pozostało: 4), - TRUSKAWKOWY (pozostało: 4), - WANILIOWY (pozostało: 4). Uwaga, promocja trwa 14 dni (lub do wyczerpania zapasów)! Spraw sobie suple najwyższej klasy w najlepszej cenie! Możliwy odbiór osobisty w sklepie sportowym Maraton w Gdańsku, ul. Rajska 14 Owies jest jednym z najpopularniejszych źródeł składników odżywczych. Dla Twojej wygody połączyliśmy już w naszym produkcie owies oraz wysokiej jakości białko serwatki w celu stworzenia posiłku, który może być stosowany o dowolnej porze dnia aby wesprzeć Twoją aktywność. Dodatkowe białko pochodzi wyłącznie z serwatki. Białko pochodzące z pożywienia jest źródłem azotu oraz niezbędnych aminokwasów, które wykorzystywane są w procesie wzrostu i naprawy tkanek. Tym samym Oat’n’Whey przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej i również do utrzymania zdrowych kości*. Białka mleka określane są mianem białek kompletnych ponieważ dostarczają organizmowi wszystkie potrzebne mu aminokwasy, w tym 9 aminokwasów (histydynę, izoleucynę, leucynę, lizynę, metioninę, fenyloalaninę, treoninę, tryptofan i walinę), których organizm nie jest w stanie sam zsyntezować. Określenie stopnia w jakim dane źródło białka jest wykorzystywane przez nasz organizm zazwyczaj opiera się na oszacowaniu ilości azotu, pochodzącego z tego źródła białka, który jest wykorzystywany przez nasz organizm w procesach anabolicznych i antykatabolicznych. Współczynnik wykorzystania białka netto (Net Protein Utilisation, NPU) określa jaka część azotu, pochodzącego ze spożytego białka, zostaje zatrzymana w organizmie, a wartość biologiczna (Biological Value, BV) określa ile z wchłoniętego azotu zostaje zatrzymane w organizmie. Wartość biologiczna jest bezpośrednio związana z NPU oraz podatnością białka na trawienie. Białko serwatki charakteryzuje się łatwością trawienia i dobrym profilem aminokwasowym, dzięki czemu jego wartość biologiczna, w porównaniu z innymi źródłami białka (jak np. mięso, ryby, jajka czy soja), jest bardzo wysoka. Produkt zawiera także dodatkowy aminokwas Taurynę. Sposób użycia: Wymieszać jedną porcję produktu (92g) w 400 ml wody lub mleka. Produkt Oat ’n’ Whey można jeść łyżką lub wypić w postacji shake-a. Spożywać w dowolnym momencie dnia. Link: olx.pl/oferta/CID767-IDcJRH9.html |
|||||||
Dwudziesty pierwszy wiek - wiek singli.
|